FotoTeamTijdens de afgelopen edities van VenloStormt zijn door veel fotografen opnames gemaakt. De foto’s worden door de bestormers hoog gewaardeerd. Iedereen wil zichzelf natuurlijk graag in actie zien. De ervaring heeft geleerd dat we niet alle bestormers op alle hindernissen kunnen vastleggen. Dit leidt al snel tot over de 20.000 foto’s. De nieuwe insteek is dan ook om een sfeerrapportage te maken van het evenement. Waarbij de fotograaf 50 favoriete foto’s aanlevert binnen 24 uur met het watermerk van RoermondStormt met daarin de naam van de fotograaf. Deze deadline is natuurlijk geen harde eis. Bestormers zijn razend benieuwd naar hun stormfoto’s, hoe sneller deze online komen hoe hoger het bereik van de foto’s zal zijn.

Creatief concept fotografie
In nauwe samenwerking met de organisatie van RoermondStormt gaat het FotoTeam een creatief concept ontwikkelen. De hindernissen worden bekeken en met elkaar wordt gekeken naar mooie standpunten. Naast het fotograferen van de hindernissen wordt ook de sfeer, het publiek, het landschap en de vrijwilligers vastgelegd. Ook hiervoor wordt een creatief concept bedacht. Daarnaast zal vanuit een meer documentaire invalshoek worden gefotografeerd met fotografie vanuit de vrije expressie van iedere fotograaf.

Wijze van aanpak
Het parcours van RoermondStormt wordt onder verdeeld in enkele zones. In elke zone bevinden zich een aantal hindernissen. De zone zal door verschillende fotografen in beeld worden gebracht.
Naast het in beeld brengen van bestormers op hindernissen, maken de fotografen foto’s vanuit een vrije expressie beelden van RoermondStormt. Voor de wijze van aanpak wordt nu door het kernteam een plan uitgewerkt.

Wat biedt RoermondStormt de fotograaf?
 • De fotograaf krijgt een accreditatie van RoermondStormt en wordt als officiële RoermondStormt fotograaf gezien.
 • Een workshop over het fotobewerkingsprogramma Lightroom, indien gewenst.
 • Op de website wordt een pagina met alle fotografen ingericht, waarbij een foto, achtergrondinformatie en de eventuele website van de fotograaf wordt vermeld.
 • RoermondStormt promoot de fotografen via de website en sociale media.
 • De fotograaf krijgt een watermerk met daarin hun eigen naam.
 • Indien gewenst het fotograferen van een van de evenementen voorafgaand aan RoermondStormt. Dit om gevoel te krijgen met het fotograferen van de bestormers, en om elkaar beter te leren kennen. Tevens is dit een mooi moment om van elkaar te leren.
 • Iedere fotograaf kiest naar zijn of haar idee beste foto’s (aantal nog nader te bepalen) uit die hij/zij gemaakt heeft. Deze foto’s worden met de foto’s van de andere fotografen op een aparte pagina van de website getoond en actief onder de aandacht gebracht.


Wat wordt van de fotografen verwacht?
 • Deelname aan een aantal informatiemomenten waar de plannen nader worden toegelicht.
 • Voldoende kennis over fotografie. Niet alleen goede apparatuur, ook het juiste oog hebben voor een mooie foto. Voldoende kennis over instellingen is vereist.
 • Het is van belang, als u geen grote accu heeft met veel capaciteit, een tweede accu te hebben. Want als het evenement eenmaal bezig is kunt u niet de camera een uur of langer wegleggen omdat de accu leeg is en aan de oplader moet. Houdt daar rekening mee.
 • Het is niet de bedoeling dat er van een hindernis 10 dezelfde foto’s worden gefotografeerd en ingeleverd. Dus op de automaat stand fotograferen voor spiegelreflexcamera’s raden wij af.
 • Het maken van foto’s van kinderen met ontblote delen en ook vrouwen waarbij een inkijk zichtbaar is raden wij af. Dit kan achteraf tot vervelende situaties zorgen en dat willen we graag voorkomen.
 • Het gratis ter beschikking stellen van de foto’s met speciaal verstrekt watermerk. Dit zal in een aantal formaten gebeuren. Als de aangeleverde foto’s neerkomen op het volgende formaat, 1024 x 683 pixel, 72 dpi en een bestandsgrootte van max 350 Kb.
 • Het binnen een vooraf vastgesteld tijdstip aanleveren van de foto’s (bestormers willen natuurlijk de foto’s zo snel mogelijk kunnen zien).


Voor aanvullende informatie en aanmelding kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JU Sponsors

GemeenteRoermond.png
Mokrupak.png
PSW.jpg
kernarchitecten.png
cox-co.jpg
huis-tuin-boulevard.png
citymanagement.png
Oranjerie.png
Eci powered by Kien.png
venlona.png
rijmar.png
ducot.jpg
DSV.jpg
ocean.png
praxis-tuincentrum.jpg
abn-amro.png
Crowe Horwath Foederer.png
clevers.png
MarcSchattefor.png
provincie limburg.jpg
wml.png
mi68.png
VAN-HOUTUM.jpg
ABS-PB.png
rabobank.jpg
twelveoclock.png
VenloTech.png