081 JRoermond City 20150805De organisatie van RoermondStormt heeft maandag 11 september bekend gemaakt dat de tweede editie van het evenement, die zou plaatsvinden op zondag 24 september 2017 is afgelast. Er hebben zich te weinig deelnemers ingeschreven.

Stichting RoermondStormt is voornamelijk afhankelijk van inkomsten uit deelnemersbijdrage en sponsoring om het evenement te kunnen financieren. Daar het deelnemersaantal tegenvalt en ook de sponsoring achterblijft, zijn er onvoldoende middelen om de kosten van onder andere verkeersmaatregelen, beveiliging, geneeskundige ondersteuning, bouw van de hindernissen en veiligheid te kunnen dragen.

“We hebben een bepaalde standaard die we nastreven bij het organiseren van RoermondStormt. Die kunnen we op dit moment niet verwezenlijken. We willen geen concessies doen aan de kwaliteit van het evenement en daarom hebben we besloten om het evenement in 2017 af te lassen,” aldus voorzitter Jeroen Kouwenberg.

“We zien dat de groei die zich door zou moeten zetten van 2016 naar 2017 niet is ontstaan. Waardoor dat komt is onduidelijk. Het zou te maken kunnen hebben met de volle evenementenkalender in Roermond en andere, soortgelijke evenementen in dezelfde periode in de obstacle run wereld. Wellicht is er sprake van verzadiging van de markt,” zegt Jeroen Kouwenberg. “We gaan ons nu beraden of en in welke vorm er een nieuwe editie komt in 2018.”

Alle deelnemers die zich hebben aangemeld voor RoermondStormt 2017 krijgen hun inschrijfgeld terug. Zij zijn hierover per e-mail geïnformeerd.

JU Sponsors

kernarchitecten.png
Crowe Horwath Foederer.png
ABS-PB.png
VenloTech.png
ocean.png
cox-co.jpg
Eci powered by Kien.png
twelveoclock.png
citymanagement.png
huis-tuin-boulevard.png
rijmar.png
GemeenteRoermond.png
venlona.png
ducot.jpg
abn-amro.png
praxis-tuincentrum.jpg
MarcSchattefor.png
wml.png
DSV.jpg
provincie limburg.jpg
rabobank.jpg
Oranjerie.png
mi68.png
clevers.png
PSW.jpg
Mokrupak.png
VAN-HOUTUM.jpg